Logo Goud Leren dichtbij

Ambitie. Groei. Regionaal.
Dat is waar het nieuwe logo van Goud Onderwijs voor staat. Het silhouet van een kind met daarin een krul vormen de belangrijkste aspecten van het beeldmerk. Het visualiseert het streven naar positieve ontwikkeling voor elk kind. En het geeft vorm aan de identiteit van Goud Onderwijs; een stabiele organisatie die achter de ontwikkeling van het kind staat.

Het nieuwe beeldmerk bevat elementen van de logo’s van VCPO Noord Groningen en Lauwers en Eems. De stevige, robuuste lijn van VCPO Noord Groningen is te herkennen in het silhouet. De krul staat voor de verbinding tussen kind en onderwijs, en is afgeleid van de krul van Lauwers en Eems.

De pay-off ‘Leren dichtbij’ vertelt in twee woorden de kracht van Goud Onderwijs: kwalitatief goed onderwijs voor elk kind, dichtbij huis. Samen maken we het mogelijk dat ieder kind in zijn of haar vertrouwde omgeving goed onderwijs kan volgen.
 

De kleuren van Goud Onderwijs.

Energiek. Ontwikkeling. Samenhang.
Het kleurverloop in het beeldmerk geeft energie en geeft kleur aan de constante ontwikkeling. Van het kind, de leerkracht, het onderwijs en Goud. De basiskleur is rood. Een sterke, warme kleur die voor de waarden van Goud Onderwijs staat.

De steunkleuren zijn groen, oranje, mosterd en geel. Ze versterken de basiskleur en geven een gevoel van vernieuwing, vriendelijkheid, vereniging en vertrouwen. Samen geven ze kleur aan onze visie: constant streven naar groei en een positieve ontwikkeling van elk kind.
 

Illustraties met een Gouden randje

Nieuw logo, nieuwe stijl. De huisstijl van Goud Onderwijs wordt naast het beeld- en woordmerk verder vormgegeven door een herkenbare grafische stijl van lijnen. De lijnillustraties visualiseren verschillende herkenbare elementen, zoals leerlingen en leerkrachten. Ook verwijzen de lijnen naar het weidse, Groningse landschap. In combinatie met kernwoorden en de basis- en steunkleuren, zijn de illustraties een duidelijke vertaling van het beeldmerk en aanvulling op de huisstijl van Goud Onderwijs.