Vacature Directeur CBS De Meander in Sauwerd

Op onze kleinschalige basisschool zijn alle kinderen welkom en zien we de school als een leefgemeenschap waarin iedereen zich gehoord en gezien voelt. De christelijke identiteit van onze school ligt daar aan ten grondslag. Wij richten ons op de emotionele, cognitieve en creatieve ontwikkeling van de kinderen, evenzeer als op het ontwikkelen van sociale en culturele vaardigheden.

‘Samen met elkaar’ is voor ons belangrijk. Daarom investeren we in een goede relatie met ouders en heeft De Meander een hecht team dat zich samen inzet voor goed onderwijs aan alle kinderen.

De functie

De functie van directeur bij De Meander is boeiend en heel divers: je werkt samen met het team aan goed onderwijs, je bent voor ouders het gezicht van de school en je weet de school goed te profileren in het dorp. De volgende taken zijn speerpunten in jouw functie:

▪       Werken aan de kwaliteit van het onderwijs

Bij De Meander vinden we kwaliteit van onderwijs erg belangrijk. We zoeken daarom een directeur die onderwijskwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Daar sta je niet alleen voor. Jouw taak is het om ‘in tandem’ met de IB-er en de teamleden te werken aan goede opbrengsten en onderwijskwaliteit.

De Meander is een Vreedzame school met een goed pedagogisch klimaat. Het profileert zich in het dorp als groene school en zet in op de versterking van basisvaardigheden als taal en rekenen. De nieuwe directeur is iemand die de huidige onderwijskundige koers ondersteunt en verder helpt uitbouwen.

▪       Leidinggeven aan het team

Het team van De Meander bestaat uit professionals met een duidelijke mening over het onderwijs en de school. Als ‘kapitein op het schip’ geef jij leiding aan het team door duidelijk en besluitvaardig te zijn. Daarnaast ben je iemand die het team ‘ziet en hoort’. Je bevordert samenwerking in het team door een verbindend leider te zijn. Je coacht de teamleden bij de verdere ontwikkeling in hun vak.

▪       Investeren in de relatie met ouders

De Meander is een mooie, kleinschalige school die kinderen veel te bieden heeft. In de afgelopen jaren is er hard aan gewerkt om de school goed te profileren in Sauwerd. Het is aan de directeur om hierbij een voortrekkersrol te vervullen en De Meander goed op de kaart te zetten in het dorp.

Een goede relatie met ouders is voor de school cruciaal. Je staat open voor ouders en bent voor hen goed benaderbaar. Ook weet je een goede samenwerkingsrelatie te onderhouden met de Medezeggenschapsraad en de ouderactiviteiten-commissie.

▪       Sturing geven aan de ontwikkeling van de organisatie

Goed onderwijs kan niet zonder een professionele organisatie. Als directeur zorg je daarom voor een adequate inzet van middelen (financiën, personeel en huisvesting). Je doet dat samen met het bestuur van Goud Onderwijs en stemt het beleid van de school af op het strategisch beleid van Goud Onderwijs. Je hebt een duidelijke en inspirerende visie op onderwijs. Je weet in het directie-overleg van Goud Onderwijs daarover goed je mening te etaleren; voor de collega-directeuren en voor het bestuur ben je een plezierige en constructieve sparring-partner. 

Wat verwachten wij van jou?

Je herkent je in het volgende persoonsprofiel:

 • Je bent mensgericht: je bent een open en verbindend persoon die gericht is op samenwerken met zowel teamleden als ouders.
 • Je bent besluitvaardig en duidelijk. Je hebt overtuigingskracht en weet op de juiste momenten ‘door te pakken’.
 • Je hebt een inspirerende visie op onderwijs en hebt oog voor onderwijskwaliteit.
 • e bent initiatiefrijk, energiek en ambitieus.
 • Je past bij deze functie als je voldoet aan het volgende:
 • Voor deze functie is werkervaring in het onderwijs een ‘must’. Werkervaring als directeur in het primair onderwijs is een pre. Beschik je nog niet over deze ervaring maar wel over leidinggevend talent? Dan nodigen we jou graag uit te reageren.
 • Voor deze functie is een schoolleidersdiploma essentieel. Beschik je nog niet over dit diploma dan verwachten we dat je dit op afzienbare termijn behaalt.
 • De Meander is een christelijke basisschool. Als directeur sta je achter de identiteit van de school en je draagt deze op positieve wijze uit.

Ons aanbod

 • Voor deze functie geldt salarisschaal D11 (cao PO).
 • De betrekkingsomvang is 0,5 fte (20 uur per week). Het betreft een tijdelijk dienstverband met uitzicht op vaste dienst.
 • Datum van indiensttreding: zo spoedig mogelijk.
 • Deze vacature wordt zowel intern als extern opengesteld. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Meer informatie

 • Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Simon van der Wal (College van Bestuur) via telefoonnummer 06-13412308 of email: s.vanderwal@goudonderwijs.nl
 • Wil je meer informatie over De Meander raadpleeg dan onze website: website Meander
 • Informatie over Goud Onderwijs tref je aan via: website Goud Onderwijs

Geïnteresseerd? Solliciteer dan voor 7 december a.s.!

 • Spreekt deze vacature je aan? Solliciteer dan door je motivatiebrief (met actueel cv) te mailen naar Gerard Weitenberg (HRM): g.weitenberg@goudonderwijs.nl Doe dit voor de sluitingsdatum van 7 december 2023.
 • De sollicitatiegesprekken voor deze vacature zijn gepland op 14 december 2023 (12.00-21.30u).

 

Vacature details

 • Directeur
 • Tijdelijk
 • 16-24
 • Start date:" Zo snel mogelijk

Contact